Geboortekaartjes maken

Ga meteen aan de slag met het maken van je eigen geboortekaartje. We hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt om je eigen geboortekaart te ontwerpen. In ons ruim assortiment vindt je verschillende geboortekaarten gemaakt door onze ontwerpers die je meteen kan aanpassen in ons online ontwerpprogramma. Met een ruime keuze uit diverse lettertypes, kleuren, vormen en illustraties maak je het geboortekaartje helemaal je eigen.

Maak gemakkelijk gebruik van ons online ontwerp programma en bewerk de kleuren en lettertypes in een handomdraai. Voeg afbeeldingen toe door gebruik te maken van ons ruime aanbod aan illustraties binnen ons programma.

Wil je het geboortekaartje persoonlijk maken door een eigen foto toe te voegen? Dat kan! Upload je eigen foto, pas de grote aan, en zet hem op de gewenste plek.

Zijn er al trotse broers en- of zussen, en willen ze graag meehelpen bij het ontwerpen van het kaartje? Maak dan de kaart nog persoonlijker door er zelf een tekening aan toe te voegen met behulp van onze tekentools. Dan krijg je gegarandeerd een unieke geboortekaart!

Collecties

Hoe bestel je geboortekaartjes?

Uit welke formaten kan ik kiezen?

Het formaat van je kaart je bepalend voor het ontwerp en tekst die je erop kwijt kan. Op een klein kaartje kan je minder tekst toevoegen en een groot kaartje vanzelfsprekend meer. Denk er daarom over na wat je allemaal op het kaartje wilt hebben voordat je aan de slag gaat.
Ben je opzoek naar een geboortekaartje dat fijn in de hand ligt en overzichtelijk is? Dan raden wij een dubbelzijdig vierkant kaartje van 12×12 cm aan. Mag het geboortekaartje toch nog iets groter? dat is geen probleem! Naast dat wij kleine 12x12cm kaarten hebben kunt u ook kiezen voor een grotere vierkante kaart van 13 of 15 cm.
Wanneer je de geboortekaart wil versieren met gedichtjes, teksten en illustraties kan je beter kiezen voor een kaart met meer ruimte zoals een rechthoekige kaart van 10x15cm, 11x17cm of zelfs 14,8x21cm. Met deze kaart kan je alle ruimte optimaal benutten en helemaal uit je dak gaan met teksten en illustraties!
Wil je een kaart die je open kan klappen? Kies dan voor een dubbel gevouwen vierkante kaart. Een dubbel gevouwen kaart geeft je aan de binnenzijde meer dan voldoende ruimte voor tekst, afbeeldingen en andere versieringen. Met een ruim assortiment van verschillende kaartformaten zorgen wij er voor dat er voor jou gegarandeerd een kaartje tussen zit!

Welke papiersoorten zijn er?

Je hebt een leuke kaart uitgekozen of zelf ontworpen, goed bezig!
De volgende stap is het kiezen van de papiersoort.
Het soort papier dat je uitkiest is zeker belangrijk bij het uitzoeken van een geboortekaartje. Met behulp van het soort papier waarop het geboortekaartje wordt afgedrukt, geef je de kaart een bepaalde sfeer mee.
Er wordt geen extra toeslag berekend bij het kiezen van een andere papiersoort, kies eenvoudig de papiersoort die je het graagst wil hebben!
Hieronder een overzicht van de verschillende papiersoorten en hun eigenschappen :

natuurkarton

Natuurkarton

• Klassiek witte kaart papier, meest populaire papiersoort voor geboortekaartjes
• Kleuren komen helder en duidelijk op het papier
• Geschikt voor kleurrijke geboortekaartjes
• Matte uitstraling

Zijdeglans

Zijdeglans

• Een stevig papiersoort met een gebroken witte kleur
• Kleuren en foto’s krijgen een mooi glanslaagje
• geschikt voor kleurrijke geboortekaartjes

Kraft

• Een stevig bruine papiersoort gemaakt van gerecycled papier
• Geschikt voor donkere kleurtinten
• Kleuren vallen donkerder uit
• Niet geschikt voor lichte kleurtinten en wit
• Textuur van het papier zie je er door de inkt heen
• Gladde voorzijde en iets ruwer achterzijde

Parelmoer

Parelmoer

• Een luxe papiersoort
• Mooi glinsterend effect

Linnenpapier

Linnen

• Klassiek oudhollands papier
• Textuur is te voelen en te zien
• Geschikt voor alle kleuren

Welke envelop heb ik nodig?

Je hebt de perfecte kaart ontworpen in het formaat dat je graag wilt. Daar wil je natuurlijk ook een leuke bijpassende envelop bij. Maar welke formaat envelop heb je nu eigenlijk nodig?
Naast een ruim aanbod geboortekaartjes hebben wij ook een ruim assortiment aan enveloppen. Van alle kleuren van de regenboog tot kraft papier of gewoon zwart of wit. Kies zelf de kleur uit die jij perfect bij het geboortekaartje vind passen of houdt het klassiek bij een witte envelop.

Blauw en Roze

Natuurlijk mogen de kleuren blauw en roze niet ontbreken van ons assortiment aan enveloppen. Zijn deze kleuren toch niet helemaal jouw ding? Neem eens een kijkje tussen alle andere kleuren die wij leveren zoals groen, geel, oranje of rood!

Subtiel

Voor wie niet op zoek is naar een fel gekleurde envelop, hebben wij ook zwarte en witte enveloppen. Wanneer je op zoek bent naar iets wat je geboortekaartje net iets extra’s meegeeft hebben wij ook metallic enveloppen. In deze enveloppen zit een zachte en subtiele glinster verwerkt. Maak je geboortekaart zo persoonlijk en bijzonder als jij zelf wilt!

Formaten

Voor elk formaat geboortekaartje hebben wij een bijpassende envelop. Hieronder volgt extra uitleg waarop je kan zien welke envelop past bij het door jou uitgekozen geboortekaartje.
Hieronder vind je een handig overzicht met onze geboortekaart formaten en de bijpassende enveloppen.

Papierformaten en enveloppen

Kan ik de enveloppen vooraf bestellen?

Bij geboortekaartjes is het gebruikelijk om de enveloppen vooraf te bestellen. Want je wilt natuurlijk de kaartjes zo snel mogelijk versturen. Het is handig als de enveloppen dan al geadresseerd zijn voordat het kindje geboren is.

Je kan bij ons de enveloppen daarom gemakkelijk vooraf bestellen. Op de afreken pagina hebben we een extra keuze beschikbaar gesteld waarbij je kan aangeven of  je de enveloppen vooraf wilt ontvangen (deze optie is beschikbaar bij afname vanaf 5 kaartjes). Hier betaal je eenmalig de verzendkosten van €3,95 voor.

TIP: Wist je dat we ook adresstickers hebben? Je hoeft dan niet zelf alle enveloppen te schrijven. Plak een adressticker op je envelop en de kaart is klaar om verstuurd te worden!