Papiersoorten standaard papier en luxe papier

De keuze van het papier is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je kaart. Je kunt kiezen uit verschillende papiersoorten.

Standaard papiersoorten

Natuurkarton | 300 grams
Stevig en mat papier. Kleuren worden krachtig op dit papier, de achtergrond blijft helder wit. Dit papier past vrijwel bij elk kaart type en ontwerp en wordt daardoor het meest gekozen.
 
Zijdeglans | 300 grams
Een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.
 

Luxe papiersoorten

Yvory gold | 250 grams
Deze luxe papiersoort geeft zachte en goudtinten een mooie warme glans. De papiersoort is stevig en iets off-white.

Parelmoer | 250 grams
Alle kleuren krijgen op deze papiersoort een parelmoer effect. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Lichtgrijs krijgt de uitstraling van zilver. En ook de kleur goud is prachtig om te zien. Goed te combineren met een zilveren of gouden envelop.

Linnen | 250 grams 
Linnen papier is een luxe papier. De regelmatige structuur en verticale lijnen in deze papiersoort geeft de kaarten echt iets extra’s. Dit papiersoort is minder geschikt voor fijne lijnen of afbeeldingen, fijne of kleine lettertypes en ook minder geschikt voor volvlakken. Met een volvlak bedoelen wij een groot vlak in een gehele kleur. Op een niet gekleurde achtergrond zijn de verticale lijnen en het reliëf, die kenmerkend zijn voor deze papiersoort duidelijker zichtbaar. 

Kraftpapier | 290 grams
Kraftpapier heeft van zichzelf een bruine karton kleur en heeft een robuuste uitstraling. Kraftpapier voelt een beetje ruw aan en is een ietwat stuggere papiersoort en daardoor minder geschikt voor een gevouwen kaart.